ВООЗ вказали продукти, що викликають рак

Переважна більшість сучасних продуктів таїть в собі небезпеку для здоров’я. Майже все, що лежить на полицях супермаркетів, – далеко не еталон натуральності. Мода на органічні продукти, на щастя, міцно закріпилася в модних тенденціях нашої країни. Але цінність такого виборчого харчування дійшла ще не до всіх споживачів. Та й часом хочеться себе побалувати не дуже корисними смаколиками…

Бомба уповільненої дії

Давайте розберемося, за наявність яких товарів у споживчому кошику вам варто себе посварити. За даними всесвітньої організації охорони здоров’я, саме систематичне вживання цих продуктів наближає вас ще на крок до зони ризику стосовно ракових захворювань:

  • Алкоголю непохитно належить пальма першості. Коментарі зайві, зі шкільної лави ми знаємо про його шкоду і пам’ятаємо страшні картинки наслідків алкогольної належності.
  • Копченості. До забороненого списку потрапляють сири, ковбаси, тушонка, риба. Відмовитися від апетитного ароматного делікатесу вкрай складно, але, згадавши про побічні речовини, які виділяються в процесі копчення, та консерванти, пошкодуйте свою підшлункову залозу та обмежте вживання такої смакоти.
  • Картопляні чіпси – продукт від якого нескладно і можна відмовитися, адже він не виділяється особливими смаковими якостями, зате завдає непоправної шкоди здоров’ю. Барвники та речовини для збільшення терміну придатності хрустких снеків, які входять до складу чіпсів, повинні наштовхнути на роздуми, особливо тих, хто отруює цим власних дітей, заохочуючи покупку смертоносного продукту.
  • Біле борошно та рафінований цукор – так звані “тихі вбивці”, непомітно та повільно крадуть у вас здоров’я крупицями. Борошно виготовляється з використанням вуглецю та газоподібного хлору, які знищують все теоретично корисне. Що стосується цукру, вченими доведено, що постійне вживання високо-глікемічних продуктів в рази збільшує ризик раку грудей у жінок. Тому милим дамам краще знайти альтернативу солодкому чаюванню в тандемі з випічкою з білої муки.
  • Газовані напої – це сода, замінники цукру, барвники… І це далеко не весь список того, чим бездумно втамовують спрагу більшість українців. У цьому питанні свій вибір краще зробити на користь звичайної мінеральної води.
  • Рафінована олія. Як би там не було, правда така – більшість споживачів не можуть дозволити собі покупку натурального масла. Тут вже вибір особисто кожного, на чому краще зекономити.

Чи дійсно невичерпні ресурси?

Людський організм – унікальна система, здатна до самоочищення і регенерації, але зловживати цим не варто, погіршуючи ситуацію не контрольованим вживанням шкідливої їжі.

Факти – річ уперта: хвороби травного тракту, в тому числі й онкологічні, “молодіють” на очах. Страшні цифри статистики неухильно ростуть, і, якщо раніше настільки важкі хвороби були притаманні людям зі шкідливими звичками, то зараз це може торкнутися кожного. Тому не варто випробовувати долю і доводити справу до крайньої межі, коли що-небудь виправити буде складно або неможливо.

Замовити дзвінок

Х